NEW D-MAX /MUX /COLORADO FORUM

NEW D-MAX /MUX /COLORADO FORUM
It is currently Sat Dec 15, 2018 9:49 am

All times are UTC + 8 hours


We have NEW server almost ready, try it out here


Post new topic Reply to topic  [ 87 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Next
Author Message
PostPosted: Thu Jan 08, 2015 6:36 pm 
Offline

Joined: Thu Dec 11, 2014 8:43 pm
Posts: 1382
Location: West Gippsland Victoria
I see there are 2 ScanGauge a ScanGaugeII & ScanGaugeE

Which one would I need for my new Dmax


Jacko


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Scan Gauge
PostPosted: Thu Jan 08, 2015 7:03 pm 
Offline

Joined: Sat Oct 19, 2013 10:23 pm
Posts: 3205
Location: Darwin... sort of.
Jackofjr wrote:
I see there are 2 ScanGauge a ScanGaugeII & ScanGaugeE

Which one would I need for my new Dmax


Jacko


Scangauge II mate.

_________________
Cheers
Dan
Moderator
Google search trick- site:newd-max.net search term here
viewtopic.php?f=13&t=1684
Build thread viewtopic.php?f=16&t=549


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Scan Gauge
PostPosted: Thu Jan 08, 2015 7:03 pm 
Offline

Joined: Mon Jan 05, 2015 12:35 pm
Posts: 35
Don't overlook the Ultragauge either... Better value for money in my opinion

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Scan Gauge
PostPosted: Thu Jan 08, 2015 7:14 pm 
Offline

Joined: Thu Dec 11, 2014 8:43 pm
Posts: 1382
Location: West Gippsland Victoria
Can't find it now but did I read somewhere that the Ultagauge wont read Auto Trans temp is that correct


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Scan Gauge
PostPosted: Thu Jan 08, 2015 10:27 pm 
Offline

Joined: Sat Oct 19, 2013 10:23 pm
Posts: 3205
Location: Darwin... sort of.
Jackofjr wrote:
Can't find it now but did I read somewhere that the Ultagauge wont read Auto Trans temp is that correct


Yep.

_________________
Cheers
Dan
Moderator
Google search trick- site:newd-max.net search term here
viewtopic.php?f=13&t=1684
Build thread viewtopic.php?f=16&t=549


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Scan Gauge
PostPosted: Fri Jan 09, 2015 5:32 am 
Offline

Joined: Mon Jan 05, 2015 12:35 pm
Posts: 35
I think the new one can... I know it can in the VW's...

It's just a code the ecu sends to the obd port, after all...

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Scan Gauge
PostPosted: Fri Jan 09, 2015 6:08 am 
Offline

Joined: Sun Oct 13, 2013 6:51 pm
Posts: 776
Location: God's country
DrewXT wrote:
I think the new one can... I know it can in the VW's...

It's just a code the ecu sends to the obd port, after all...

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk


I don't think it can. I've got one in transit from the US to Australia at the moment, so haven't actually played with one.

But reading the user manual at http://ultra-gauge.com/ultragauge/suppo ... anuals.htm , there is no mention of anything transmission related.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Scan Gauge
PostPosted: Fri Jan 09, 2015 2:04 pm 
Offline

Joined: Sat Oct 19, 2013 10:23 pm
Posts: 3205
Location: Darwin... sort of.
DrewXT wrote:
I think the new one can... I know it can in the VW's...

It's just a code the ecu sends to the obd port, after all...

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk


No it can't in a DMax, but I think their working on it or maybe even trialling it.

_________________
Cheers
Dan
Moderator
Google search trick- site:newd-max.net search term here
viewtopic.php?f=13&t=1684
Build thread viewtopic.php?f=16&t=549


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Scan Gauge
PostPosted: Sat Jan 10, 2015 4:52 pm 
Offline

Joined: Sat Oct 19, 2013 10:23 pm
Posts: 3205
Location: Darwin... sort of.
Anyone who buys one of these things be aware that if your wheels are non standard you need to do a distance calibration or the fuel economy readings will be thrown out (didn't know this at first, standard wheels are ok) in my case by 7-8%, once done the readings were much more realistic and dropped back into the 8's but it did show up that the dash readings are way out and of course not fixable.. So if you have larger wheels fitted your fuel average on the dash will read high by in my case 7-8%, makes a big difference when your reading to one decimal place.

_________________
Cheers
Dan
Moderator
Google search trick- site:newd-max.net search term here
viewtopic.php?f=13&t=1684
Build thread viewtopic.php?f=16&t=549


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Scan Gauge
PostPosted: Mon Jan 19, 2015 5:49 pm 
Offline

Joined: Sun Oct 13, 2013 6:51 pm
Posts: 776
Location: God's country
Aussie wrote:
DrewXT wrote:
I think the new one can... I know it can in the VW's...

It's just a code the ecu sends to the obd port, after all...

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk


I don't think it can. I've got one in transit from the US to Australia at the moment, so haven't actually played with one.

But reading the user manual at http://ultra-gauge.com/ultragauge/suppo ... anuals.htm , there is no mention of anything transmission related.


Turned up today. Nice bit of gear. Compact unit, very slim, good easy to read screen. And spoilt for choices with all of the things it can measure!

For those have one, how have you got yours configured? I'm thinking of temperature things on one page, fuel things on another and so on. Guess I won't really know until I've used it for a while!


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 87 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Next

All times are UTC + 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group